top of page
Zoeken
 • Foto van schrijveriBounceBack

Toen ik begon met werken in 1996 was ik ontzettend trots op mijn donkerblauwe en zwarte pakjes van Mexx. Jasje met rokje, witte bloes en hoge hakken in dezelfde kleur als het pakje. Een mooi ‘uniform’ voor het werken bij een bank en ik voelde mij goed en veilig.

 

Wat is er toch veel veranderd over de jaren. Niet alleen is de dresscode bij banken en vele andere bedrijven gelukkig informeler geworden, maar ik heb ook de liefde die ik altijd al had voor kleur leren omarmen. Ik durf veel meer en trek mij weinig aan van wat anderen ervan vinden. Voor mij geen donkerblauwe pakken meer, maar een neon roze bloes, smaragd groen jasje of een rode jurk. Hier voel ik mij goed in.

 

Zelfverzekerd en sprankelend 💫 Dit is wat een kleurrijke(re) outfit voor je uitstraling doet. Je hebt het gevoel dat je de wereld aan kan en dit heeft impact. Wie wil dit niet? Ook als je niet zoals ik op een middag door Den Haag wil struinen in een knalrode galajurk voor een brandshoot, doen je mooiste kleuren wonderen voor je zelfvertrouwen.

 

Welke kleuren doen jou schitteren en geven je een goed gevoel over jezelf? Leuk om van je te horen in de comments 👉 Omarm wat jou uniek maakt, ook in de kleuren die je draagt!
0 weergaven0 opmerkingen
 • Foto van schrijveriBounceBack

Ik vind ‘joy’ een prachtig woord. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht krijg als ik het woord hoor. Het is net iets anders dan geluk.

 

Joy is een gevoel van vreugde dat je krijgt door een ontmoeting met iemand of iets wat je ziet, voelt of overkomt. Het kan van korte duur zijn, maar hoeft niet. Je kunt een periode doormaken waarin je wat minder tevreden bent over je leven en je ongelukkiger voelt en toch door iets wat je overkomt ‘a spark of joy’ voelen. Momenten van vreugde geven je mentaal een boost en zorgen voor extra energie.

 

Ik denk dat als we bewust zijn wat voor onszelf joy-momenten zijn, of omstandigheden waarin ze plaatsvinden, we een stuk blijer en energieker kunnen leven. Dit betekent dat je er wellicht naar opzoek moet gaan wat deze momenten voor jou zijn. Als je een lijstje maakt van jouw joy-momenten zie je vast een patroon. Pak deze erbij als je behoefte hebt aan een meer momenten van vreugde en kijk wat je kan creëren.

 

Mijn recente sparks-of-joy:

 

 • Met mijn familie aan de ontbijttafel zitten, kletsen en lachen tijdens de vakantie

 • Met een lieve vriendin een weekendje weg

 • Een kopje koffie drinken aan het stand met mijn lief

 • Een ochtend wandeling van 20 minuten voor het ontbijt

 • Mijn kledingkast opruimen, bepalen wat verkocht wordt en weg kan

 • Een neon-gele ketting

 • Kleurrijke outfits uitzoeken en nieuwe combi’s maken voor een foto-shoot

 • De ontmoetingen en gesprekken die ik heb door mijn werk.

Wat geeft jou een spark-of-joy?


0 weergaven0 opmerkingen
 • Foto van schrijveriBounceBack

Ik heb altijd al een stiekem verlangen gehad om een rockchick te zijn. Niet zozeer vanwege rock muziek, maar vanwege het ‘’t kan mij niet boeien’ gevoel dat deze meiden uitstralen. Rebels, eigengereid, donker en mysterieus. Zegmaar zwart, studs, gescheurde kleding en tatouages.

 

Nou doen zich een paar issues voor in mijn rockchick verlangen. Als mens ben ik niet onverschillig en luchtiger leven ben ik aan het leren. Ik ben niet doorsnee, noch als mens noch in mijn stijl, maar ik ga eerder voor esthetisch, creatief en competent. Meer Olivia Palermo meets Iris Apfel: een excentrieke bosslady.

 

Voor mij geen gescheurde kleding, geen tats (tot opluchting van mijn Pa 😃) en die schoenen met studs heb ik verkocht. Kortom, ik heb een beetje rockchick in mij, maar mijn uiterlijk zou niet kloppen met mijn innerlijk als ik er als een rockchick bij zou lopen. Je wil juist herkenbaarheid en vertrouwen bewerkstelligen: what you see is what you get. Succes verzekerd.

 

Als jij weet wie jij echt bent als mens met al je talenten, kwaliteiten en doelen dan kun je dit vertalen naar je uitstraling met je mooiste kleuren en kleding. Zo verbind je jouw identiteit aan je unieke stijl. Voel je krachtig, blaak van het zelfvertrouwen en jaag je dromen na.
0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page