top of page
Zoeken
  • Foto van schrijveriBounceBack

Denk jij er weleens over na of je toegankelijk overkomt? Weet jij welke kleding en kleuren je kan dragen om te kunnen spelen tussen toegankelijk en krachtig overkomen?


In mijn jaren als leidinggevende bij banken heb ik mooie trainingen mogen volgen over persoonlijk leiderschap. In een van deze trainingen kreeg ik feedback over hoe ik overkom en dat dit soms afstandelijk is en dat ik meer van mijzelf mag laten zien. Deze afstandelijkheid werd ook ingegeven door mijn onzekerheid en wat ik meegekregen heb van thuis namelijk dat je als manager krachtig en sterk moet zijn liefst zonder emoties. Deze belemmerende overtuiging kostte wat langer om te draaien, maar de trainer had ook een quick win.


Draag aaibaardere kleding om op momenten een toegankelijker manager te zijn. Na wat gelach en ontkenning heb ik toch het aaibare jasje gescoord dat je op de foto ziet. Een warm, zacht jasje en voor mij het begin van meer bewustwording over hoe kleding en kleur een rol spelen in hoe je overkomt. En dat je ze in je voordeel kan laten werken zonder dat je een woord gezegd hebt.


Nu wat jaren later weet ik dat ik een dramatisch stijltype ben. En dat de heldere, sterke kleuren uit het winterpallet mij het beste staan. Deze combinatie draagt bij aan een krachtige maar soms ook afstandelijkere uitstraling. Neongeel in combinatie met paars gaat niet werken om meer toegankelijkheid te creeren als ik dat wil bereiken, dus dan kies ik bijvoorbeeld voor koel donkerbruin met fuchsia.


Hoe laat jij je kleuren en kleding voor je werken? Weet jij of koele of warme kleuren jou het mooiste staan?


2,5 uur kleur- en stijladvies van mij leert je veel over jezelf en hoe je je kleuren en kleding voor je kan laten werken. En het is ongelofelijk leuk omdat het over jou gaat en je het gelijk kan toepassen. Boek een afspraak via merlijn@ibounceback.nl of bel mij op 06-20590714.


Wil je meer leren over je innnerlijke kracht en energie en hoe je dit kan manifesteren in je kleur en stijl kom dan naar onze workshop op 12 mei a.s. Een geweldige dag speciaal voor jou! Lees meer op http://www.ibounceback.nl. Je kunt je gelijk aanmelden. Wij vinden het fantastisch als je erbij bent.
2 weergaven0 opmerkingen
  • Foto van schrijveriBounceBack

Grijs, grijs, grijs....het weer deze week stelt onze veerkracht op de proef . We snakken naar de warmte en vrolijkheid van de lente. Ik ook.


Denk jij er weleens over na wat jou energie geeft? Ben je je bewust hoe de wisseling van de seizoenen invloed hebben op jouw veerkracht? De seizoenen kun je niet beïnvloeden. Hoe je ermee omgaat wel.


Een aantal tips voor een fijne overgang van winter naar lente:

  • De lente staat voor een nieuw begin en meer energie. Kijk maar naar de natuur. Alles is langzaam aan het groeien en bloeien. Dit is de periode om nieuwe ideeën te laten groeien. Als je een idee hebt bepraat het met iemand anders of schrijf het op. Het voelt goed om met iets nieuws bezig te zijn. En het hoeft niet gelijk concreet te zijn of iets groots.

  • De kleur van de lente is groen. Mijn mooiste groen is smaragdgroen. Dus ik trek iets leuks aan in deze kleur en voel mij gelijk opgewekt. Trek jij ook een kleur aan die jou vrolijk stemt?

  • De lente staat voor beweging. Letterlijk. Ga naar buiten ook als het een beetje regent (note aan mijzelf 😊) en ontdek nieuwe plekken. Ook heel goed voor je mentale gezondheid.

  • Switch langzaamaan van wat warmere, zwaardere maaltijden naar lichtere maaltijden met veel groene groentes.

  • Het is niet gek bij de overgang van de seizoenen dat je wat moe bent, verkouden of wat ziekig en je lichaam zich moet aanpassen. Lief zijn voor jezelf dus en jezelf verwennen.


Gun jij jezelf een unieke dag met volle aandacht voor jou? Wil jij meer tips krijgen en er achter komen wat jou energie geeft en hoe jij jouw innerlijke kracht kunt vertalen naar je mooiste kleuren en stijl schrijf je in voor onze workshop op 12 mei a.s. via http://www.ibounceback.nl.

Je kunt mij ook mailen of bellen merlijn@ibounceback.nl of 06-20590714

3 weergaven0 opmerkingen
  • Foto van schrijveriBounceBack

Je hebt het lef om een verandering aan te gaan in je werk of leven. Je laat het oude achter je en loopt het nieuwe tegemoet. Maar vaak vormt dat nieuwe zich niet in een keer. Tijd, geduld, doorzettingsvermogen wordt van je gevraagd en je hebt soms zo’n onbestendig gevoel of je wel het juiste doet en of iemand op jou staat te wachten. Herken je dit?


Ik ervaar het allemaal sinds ik een half jaar geleden ‘echt’ zelfstandig werd. Ik voel dat ik niets anders wil en kan dan wat ik nu doe en wil niet terug naar het oude, maar ik vind het lastig dat het nieuwe zich niet gelijk vormt. Mijn beginnend ondernemerschap is net als een boemeltrein, met horten en stoten gaat het langzaam vooruit, en soms moet ik een wat langere stop maken op een station. Best wennen als je een sneltrein gewend bent.


Als jij een verandering bent aangegaan of je overweegt het dan is het boek Ertussenin van Moniek Wolters een aanrader. Zij is ervaringsdeskundige en beschrijft in teksten, gedichten en prachtige illustraties van Jing Foon Yu wat het betekent om tussen het oude en nieuwe in te zitten. Het boek is een steun omdat je leest dat de gedachtes en gevoelens die bij zo’n transitie horen normaal zijn. En in positieve zin dat je je creativiteit en het experimenteren juist moet omarmen.


Zij vertelt dat bij een grote verandering in haar leven ze graag een dergelijk boek was tegengekomen. Vandaar dat dit boek is geboren. Fijn om te lezen dat het regelmatig ‘niet weten’ niet betekent dat je zou moeten stoppen en het dus hoort bij het proces😊


merlijn@ibounceback.nl


1 weergave0 opmerkingen
bottom of page