top of page
Zoeken
  • Foto van schrijveriBounceBack

Afgelopen week hoor ik vaak ‘wat is het vroeg donker’ of ‘wat wordt het weer laat licht’. De herfst is echt aangebroken. Voel jij dat de seizoenswisseling effect heeft op je energie? Ik wel. Een hardnekkige verkoudheid opgelopen na een tripje met vriendinnen naar Nice helpt niet, maar sowieso voel ik het seizoenseffect in mijn lijf. Weinig energie en minder inspiratie. De herfst lijkt je meer naar binnen te laten keren. Hierbij wat tips die mij helpen:

✅Blijven bewegen. Rustig wandelen in het bos doet mij goed. Meer dan de pittige krachttraining die ik gisteren gedaan heb en waarbij ik dacht ‘vandaag voel ik mij ook echt 51’ 😊

✅Warmere gerechten eten zoals een heerlijke soep of een kruidige curry. Internet geeft je een miljoen ideeen. Denk aan het toevoegen van kruiden zoals kurkuma, koriander of basilicum.

✅Structuur in de dag. Een ochtendritueel werkt voor mij goed. Op hetzelfde tijdstip opstaan en een zelfde ritueel doen. Opstaan op hetzelfde tijdstip, kop thee drinken, douchen, ontbijten, dagintentie opschrijven, aan de slag. Maak een ritueel wat bij jou past. Een avondritueel is ook mooi. En kies gedurende de dag bewust waar jij je energie aan spendeert.

✅Warm blijven. Overdag is het best aardig weer en redelijk warm nog. Aan de randen van de dag is het beduidend kouder. Zorg dat je warm blijft liefst in natuurlijke materialen.

✅Kleuren en kleding dragen waar je blij van wordt. Je boft als je een herfst kleurtype bent want dit seizoen heeft de meest prachtige herfstkleuren zijnde gedempte tinten geel, rood, oranje, groen en paars die prachtig en gerafineerd te combineren zijn. Kies die kleuren waar je je geweldig in voelt en voel je gelijk energieker en blijer.


Vitaliteit gaat o.a. over waar jij energie van krijgt en waar niet, zowel fysiek, mentaal als zingeving. Mooi om dit in beeld te krijgen als onderdeel van een lifecoaching traject. Dan volgt als vanzelf een plan hoe jij je energie en levensvreugde gaat verhogen. merlijn@ibounceback.nL

1 weergave0 opmerkingen
  • Foto van schrijveriBounceBack

Komt dit bekend voor?

- Je gaat van een corporate baan naar een baan bij een kleiner, informeler bedrijf of je begint voor jezelf

- Het bedrijf waar je werkt heeft de afgelopen jaren een informele kledingrichtlijn ingevoerd, dus je voelt je minder modern en relevant in je mantelpak

- Business casual is de norm geworden, maar de een loopt strak in pak en de ander in een spijkerbroek…

- Corona heeft ook op dit gebied de wereld veranderd en in vele sectoren is er veel meer mogelijk op kledingvlak, maar je weg daarin vinden vind je lastig.


Om het van een positieve kant te bekijken is het leuk dat meer mogelijk is en dat je creatiever kunt zijn. De andere kant is dat mensen hier stress van krijgen en niet weten wat ze dan moeten dragen en bang zijn een misstap te maken. Het allerbelangrijkst is dat je bedenkt wat je wil uitstralen en waar jij je goed in voelt. Als je je goed voelt straal je zelfvertrouwen uit.

Hierbij een aantal tips:

✅Om te bepalen wat je wil uitstralen bedenk welke 3 woorden jouw garderobe aan moet voldoen. Voor mij is dat: modern, uniek en zichtbaar. Een aantal antwoorden van klanten: comfortabel, neutraal en elegant of romantisch, gedempte kleuren en vrouwelijk.

✅Een donkerblauw of grijs pak kun je moderner en informeler maken door het te combineren met een truitje in een kleur. Dus geen blouse. Rood bij donkerblauw is super en roze bij grijs is geweldig. Iedereen heeft een juiste kleur rood of roze. Zorg dat je weet of dit voor jou de koele of warme variant is.

✅Metallic doet wonderen. Combineer een pak met zilver of gouden sieraden of met een metallic kleurig truitje of kol. Een bijzondere broche is ook top. Een metallic kleurige tas maakt een statement en is minder formeel dan zwart of bruin.

✅Bij business casual moet je juist geen mantelpak aan. Let op de stof van wat je wel gaat dragen. Een informele snit kan prima als de stof mooi katoen, zijde of linnen is. Kies iets in een van je mooiste kleuren dan straal je sowieso. En ruil je hoge hakken in voor loafers of ballerinas.

✅Verkoop de kleding die niet meer past bij je nieuwe levensstijl via de talloze sites zoals Vestiare of Vinted en gebruik de opbrengsten om iets nieuws te kopen waar je je geweldig in voelt. Ik kan uit eigen ervaring spreken dat het een goed gevoel geeft.


Wil je meer informatie over hoe jij je goed kan voelen in jouw (nieuwe) baan of een kleur&stijladvies: merlijn@ibounceback.nl

0 weergaven0 opmerkingen
  • Foto van schrijveriBounceBack

Je kunt er niet omheen dat roze in alle tinten ‘de kleur’ is deze zomer. En niet alleen bij vrouwen. Barbie heeft impact. Ze was een beetje ingedut maar de recent uitgebrachte film en de overweldigende marketingcampagne hebben oudere en nieuwe generaties bij elkaar gebracht in een nieuwe Barbie hype. De laatste keer dat ik gefascineerd was door Barbie was ruim 40 jaar geleden toen ik een jaar of 8 was en heel graag een Barbie wilde, liefst vergezeld door de knappe Ken. Mijn ouders waren niet dol enthousiast. Ze was duur en wat moest je nou met zo’n modepop? Wat zou volgen: een Barbie huis? Ja graag, mijn buurmeisje had hem ook 😊 Helaas, nooit gekregen.


Uit nieuwsgierigheid ben ik met mijn moeder naar de Barbie film geweest. Ik was verrast door de creativiteit waarmee de film gemaakt is en de kracht van de verbeelding. Barbie is gelukkig ook meegegaan met de tijd, maar ze blijft herkenbaar en uniek. Ze draagt veel roze omdat deze kleur staat voor liefdevol, kwetsbaar, onschuldig, optimistisch en vrouwelijk. Allemaal eigenschappen die Barbie wil uitstralen. Maar roze staat ook voor prikkelend en dat ze prikkelend is zie je duidelijk terug in de film. Ze staat ergens voor, durft te dromen en ondanks tegenslag haar dromen na te jagen. Dat Barbie 200 verschillende beroepen heeft gehad in haar 65 jarig bestaan is wellicht wat overdreven, maar het idee er we meer kunnen en meer keuzes hebben dan we denken omarm ik.


Los van of je van Barbie houdt of niet zorg dat jij weet wat jou uniek maakt en als je een droom hebt ga ervoor. Als je het idee hebt dat dit niet voor jou weggelegd is zoek dan hulp om je hierin te begeleiden. Misschien denk je dat je geen keuze hebt maar die heb je wel degelijk.


Wil je meer weten over hoe ik jou kan helpen om jouw innerlijk en uiterlijk op een lijn te brengen en bestendige keuzes te maken in jouw werk of leven? Maak een (online) kennismakingsafspraak merlijn@ibounceback.nl of stuur mij een DM.


1 weergave0 opmerkingen
bottom of page