Zoeken
  • iBounceBack

Een tijdje geleden had ik het geluk om van mijn schoonzusje twee wax amaryllissen te krijgen in glitter blauw en oranje. Ze zijn fantastisch! Ze maken blij om naar te kijken omdat ze sparkly zijn en grappig van vorm en als ze uitkomen na 6 weken zoals nu dan zijn de bloemen spectaculair mooi.


Ik heb weinig verstand van bollen, dus ik vond dat ze best een weg moesten afleggen om uit te komen. Sommigen van ons moeten ook best een weg afleggen om er achter te komen wie we echt zijn, wat we willen en dan te beseffen dat dit meer dan ok is. Ik ben ook een laatbloeier. En dit vond ik niet altijd even makkelijk.


Met alle ups and downs realiseer ik mij nu dat de reis er naar toe de moeite waard is. Door nieuwe avonturen aan te gaan, niet te bang te zijn om misstappen te maken, weten wat mijn talenten zijn en mij te blijven ontwikkelen probeer ik keuzes te maken die echt bij mij passen. Inmiddels ben ik er trots op dat ik een laatbloeier ben. Waarom? Omdat ik mij niet in een mal heb laten drukken. Het is nooit te laat om andere keuzes te maken. Je doet jezelf te kort als je maar blijft doen wat je altijd deed als je voelt dat je anders wil.


Als je niet weet waar je moet beginnen doe dan een talenten- en drijfveren analyse samen met een expert. TMA is een mooie methode. Of ga puur voor jezelf een opleiding doen die je leuk lijkt, maakt niet uit welk onderwerp. Het brengt je in contact met nieuwe mensen en op nieuwe ideeen. Wie weet wat volgt...


De prachtige bloemen van de amaryllissen in de foto lijken te zwaaien naar Leiderdorp. Heel toepasselijk aangezien we volgende week gaan verhuizen naar Den Haag!


merlijn@ibounceback.nl1 weergave0 opmerkingen
  • iBounceBack

Een nieuw huis gekocht.

Een schilder- en onderhoudsploeg gezocht.

Spanning en stress.

Nu blijdschap over het proces.


Mijn vriend en ik hebben eind juni een huis gekocht in Den Haag. Een paar maanden geleden zag de wereld er nog anders uit en kwam je vaak in een biedingsoorlog terecht om een mooi huis te bemachtigen, dus toen het ons eindelijk gelukt was waren we meer dan blij. Een spannend avontuur omdat het ons eerste gezamenlijke koophuis is, maar ook omdat het een huis is uit 1918.


Het valt nog mee wat er moet gebeuren vindt vriendlief (lees: weinig tot niets 😊), maar ik houd van kleur in huis en vind dat wat verf en onderhoud wel nodig is.Via familie komen meneer de schilder en zijn schilders ploeg op ons pad. Ik was eerst wat afwachtend omdat ik van nature de kat uit de boom kijk en wat meer moeite heb met los-vaste afspraken zoals gebruikelijk is in de klus branche. Inmiddels ben ik fan van de schilder en zijn mannen en kijk ik er elke keer naar uit om de vorderingen te bewonderen.


Hoe maken zij het verschil? Zij zijn blij met wat ze doen en hoe ze het doen en steken dit niet onder stoelen of banken. Ze leveren kwaliteit, komen met oplossingen voor problemen, steken de mouwen uit, ontzorgen ons en minstens zo belangrijk ze nemen ons mee in het proces. Meneer de schilder vertelt in geuren en kleuren over waarom je beter een plastic regenpijp kunt vervangen door een zinken pijp en waarom we toch beter ook het houtwerk kunnen laten doen. Toch knap dat je bakken meer geld uitgeeft dan gedacht, maar er een blij gevoel over hebt. Inspirerend!


Heb jij zo’n passie voor je werk dat je daardoor voor anderen een inspiratie bent en ze een blij gevoel geeft omdat je mooi werk levert en terecht trots bent?


Doe waar je blij van wordt. Vaak blijkt dat je er dan ook goed in bent. Mensen zullen dit voelen en zien in je uitstraling. Met alle positieve gevolgen van dien. Je bent nooit te oud om blijdschap in je werk na te streven.


merlijn@ibounceback.nl

4 weergaven0 opmerkingen
  • iBounceBack

Is lef hebben aangeboren of is het iets wat je kan ontwikkelen en wat je door deze ontwikkeling steeds makkelijker hebt of kan inzetten om jouw dromen te realiseren? Wat denk jij? Ik denk dat het iets is dat de een meer van nature in zich heeft dan de ander, maar dat je zeker meer lef kan ontwikkelen. De sleutel zit in (zelf) vertrouwen. En bouwen aan vertrouwen kan op verschillende manieren.


Ik hoor regelmatig mensen met bewondering zeggen over een ander ‘die durft’ of ‘die heeft echt lef’, maar dat zij dit niet zouden durven vanwege xyz en dan komen er verschillende bezwaren op tafel. Allemaal stemmen in hun hoofd die ze willen beschermen tegen vallen, maar uiteindelijk zijn het maar gedachten. Toen ik de stap naar het ondernemerschap wilde zetten maar nog niet echt durfde heb ik de bezwaren die in mijn hoofd speelden opgeschreven en omschreven wat in het ergste geval kon gebeuren. Hardop deze bezwaren bepraten hielp voor mij om in te zien dat ik ze mijn hoofd groot had gemaakt, maar dat voor allemaal een oplossing was.


Ik ben voor mijzelf begonnen. Echter mijn weg naar het ondernemerschap na 23 jaar loondienst is in stapjes gegaan en mijn vertrouwen moest groeien over de afgelopen 3 jaar. Focus aanbrengen door te weten wat mijn drijfveren en talenten zijn en rust en afstand om mijn creativiteit de ruimte te geven waren de key factoren.


Wellicht niet iedereen zijn ‘ding’, maar ik heb ondervonden dat je droom visualiseren tot bijzondere uitkomsten kan leiden net als je specifieke wens het universum ingooien. Hierbij is het goed je intuïtie te gebruiken en daarvoor is het belangrijk dat het gebied rond je maag zuiver is – de 3de chakra. En laat net de kleur voor de 3de chakra geel zijn. Er zijn allerlei oefeningen om je 3de chakra te zuiveren, maar je kunt beginnen door wat meer geel te dragen. In je kracht door kleur…
0 weergaven0 opmerkingen