top of page
  • Foto van schrijveriBounceBack

De aaibare manager

Van de week bij een netwerklunch had onze voorzitter een prachtig zacht roomwitte trui aan. Je weet wel zo een waar je gelijk aan wil zitten. Nou dat deed ik dus ook. Ik aaide haar over haar arm en ik zag dat ik niet de enige was. Ik dacht terug aan iets wat ik zelf geleerd heb bij een management training  over iets aaibaars dragen als je toegankelijker wilt overkomen en meer verbinding wilt maken. Ik weet niet of zij deze trui bewust had aangetrokken, maar als je doel is om toegankelijker over te komen dan kun je de aaibare trui inzetten.

 

Denk jij er weleens over na of je toegankelijk of krachtig overkomt? Weet jij welke kleding en kleuren je kan dragen om te helpen jouw doelen te bereiken?

 

Een onderscheidende uitstraling wordt steeds belangrijker in onze visuele wereld. Dit heet imago of personal branding. Personal branding is meer dan alleen het visuele, ook verbaal en vocaal zijn van belang, maar met je uitstraling kun je laten zien wie je echt bent en wat je allemaal in je mars hebt.

 

Om de (gewenste) uitstraling te bepalen kijk ik met mijn klanten eerst naar wat hun dominante stijltype is. Elk stijltype geeft een bepaald beeld af en helaas vaak ook een oordeel over die persoon. Het geeft zelfvertrouwen en draagt bij aan je succes als je weet of jouw stijltype per definitie toegankelijkheid uitstraalt of kracht zodat je ermee kan spelen en zo kan inzetten dat jouw kwaliteiten goed worden verpakt.

 

Ik ben een eccentriek stijltype. Heldere, diepe kleuren staan mij het mooist. Deze combinatie draagt bij aan een krachtige, maar soms afstandelijke uitstraling. Het oordeel over mij is dan ‘wat is zij hard en niet benaderbaar’. Dit ben ik niet en wil ik ook niet zijn. Zwart met wit of neongeel en paars gaan niet werken om meer toegankelijkheid te creëren als ik dat wil bereiken, dus dan kies ik bijvoorbeeld voor taupe met fuchsia.

 

Heb jij een onderscheidende uitstraling?

 

Het is geweldig als je die hebt. Voor iedereen is onderscheidend zijn anders. En iedereen kan het bereiken. Heb je hulp nodig ? Ik help je graag. Het maakt niet alleen blij. Het is transformerend. merlijn@ibounceback.nl

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rebel with a cause

Wil je veranderen wat niet werkt? Laat de rebel in jou zien. “Ik voel dat ik vastzit binnen deze sector waar ik steeds tegen dezelfde issues aanloop, ik weinig invloed heb en ik mijzelf moet conformer

Ja, ik wil

Elk plan dat de moeite waard is kost tijd en vergt opoffering. Herken je dat? De vraag is hoeveel ben je bereid op te offeren? Ik ben lang vrijgezel geweest en overwegend gelukkig. Fijne familie en vr

Comentarios


bottom of page