top of page
  • Foto van schrijveriBounceBack

Mijn "nieuwe" baan vraagt een andere uitstraling, maar waar begin ik?

Komt dit bekend voor?

- Je gaat van een corporate baan naar een baan bij een kleiner, informeler bedrijf of je begint voor jezelf

- Het bedrijf waar je werkt heeft de afgelopen jaren een informele kledingrichtlijn ingevoerd, dus je voelt je minder modern en relevant in je mantelpak

- Business casual is de norm geworden, maar de een loopt strak in pak en de ander in een spijkerbroek…

- Corona heeft ook op dit gebied de wereld veranderd en in vele sectoren is er veel meer mogelijk op kledingvlak, maar je weg daarin vinden vind je lastig.


Om het van een positieve kant te bekijken is het leuk dat meer mogelijk is en dat je creatiever kunt zijn. De andere kant is dat mensen hier stress van krijgen en niet weten wat ze dan moeten dragen en bang zijn een misstap te maken. Het allerbelangrijkst is dat je bedenkt wat je wil uitstralen en waar jij je goed in voelt. Als je je goed voelt straal je zelfvertrouwen uit.

Hierbij een aantal tips:

✅Om te bepalen wat je wil uitstralen bedenk welke 3 woorden jouw garderobe aan moet voldoen. Voor mij is dat: modern, uniek en zichtbaar. Een aantal antwoorden van klanten: comfortabel, neutraal en elegant of romantisch, gedempte kleuren en vrouwelijk.

✅Een donkerblauw of grijs pak kun je moderner en informeler maken door het te combineren met een truitje in een kleur. Dus geen blouse. Rood bij donkerblauw is super en roze bij grijs is geweldig. Iedereen heeft een juiste kleur rood of roze. Zorg dat je weet of dit voor jou de koele of warme variant is.

✅Metallic doet wonderen. Combineer een pak met zilver of gouden sieraden of met een metallic kleurig truitje of kol. Een bijzondere broche is ook top. Een metallic kleurige tas maakt een statement en is minder formeel dan zwart of bruin.

✅Bij business casual moet je juist geen mantelpak aan. Let op de stof van wat je wel gaat dragen. Een informele snit kan prima als de stof mooi katoen, zijde of linnen is. Kies iets in een van je mooiste kleuren dan straal je sowieso. En ruil je hoge hakken in voor loafers of ballerinas.

✅Verkoop de kleding die niet meer past bij je nieuwe levensstijl via de talloze sites zoals Vestiare of Vinted en gebruik de opbrengsten om iets nieuws te kopen waar je je geweldig in voelt. Ik kan uit eigen ervaring spreken dat het een goed gevoel geeft.


Wil je meer informatie over hoe jij je goed kan voelen in jouw (nieuwe) baan of een kleur&stijladvies: merlijn@ibounceback.nl

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zij kwam mijn studio binnen en ging zitten. Zij die al veel bereikt heeft in het zakenleven en in de bloei van haar leven is. Zij die weet waar ze het over heeft. Zij die mooie kleding draagt. En toch

Ik voel mij bevoorrecht dat ik regelmatig koffie- en eetafspraken heb met oud collega’s van de 3 banken waar ik gewerkt heb. Het hebben van een gezamenlijk verleden schept een band. Los van het feit d

bottom of page