top of page
  • Foto van schrijveriBounceBack

Zien ze wel hoe goed je bent?

Ik voel mij bevoorrecht dat ik regelmatig koffie- en eetafspraken heb met oud collega’s van de 3 banken waar ik gewerkt heb. Het hebben van een gezamenlijk verleden schept een band. Los van het feit dat oude koeien uit de sloot halen vaak veel plezier geeft.


De gesprekken gaan ook dieper. Laatst kwam het onderwerp 'promotie maken' en het mislopen van promoties aan bod. Het onderwerp mislopen zette mij aan het denken over mijn eigen loopbaan en hoe confronterend ik het vond toen ik een aantal keren afgewezen werd voor een promotie. Men vond mij altijd een hele geschikte ‘tweede man’. Ik zag mijzelf echter wel als 1e vrouw. Blijkbaar strookte mijn zelfbeeld niet met hoe anderen mij zagen.


Het was geen makkelijke les, maar ik heb het volgende geleerd:

  • Soms zien anderen beter dan jijzelf wat goed voor je is en waar je kwaliteiten het beste tot hun recht komen

  • Je kan nog zoveel kwaliteiten hebben, maar als je deze niet zichtbaar maakt dan ga je minder succes boeken. Profileren en werken aan je imago of personal brand is wel degelijk belangrijk. En ja je kunt jezelf blijven en tegelijk aan je imago werken

  • Je hebt de situatie of te accepteren en er iets moois van te maken (en in mijn geval de beste tweede man te zijn), of je gaat er iets aan doen en verandering aanbrengen in je leven

  • 'Er iets aan doen' hoef je niet alleen. Het kan ook met hulp van een coach. Heb ik ook gedaan, en is nu hoe ik anderen help om een onderbouwd beeld van zichzelf te krijgen, patronen te doorbreken en veranderingen aan te brengen in hun leven.

Als jij er aan toe bent om een verandering aan te brengen in jouw leven of je wilt aan je zichtbaarheid werken maar weet niet hoe, neem dan contact met mij op? Via DM of merlijn@ibounceback.nl

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zij kwam mijn studio binnen en ging zitten. Zij die al veel bereikt heeft in het zakenleven en in de bloei van haar leven is. Zij die weet waar ze het over heeft. Zij die mooie kleding draagt. En toch

Herken je dat je je een beetje lamlendig voelt? Dat je al langere tijd in een baan zit die niet je-van-het is. Dat er meer in je zit, maar het komt er nog niet uit. Dat je minder energie hebt om (leuk

bottom of page