top of page
  • Foto van schrijveriBounceBack

Absolutely fabulous!

Dit is niet een verhaal waar ik ga beweren dat ik mij altijd absolutely fabulous voel en dat ik kan je kan helpen om je altijd zo te voelen. Als je ‘altijd’ kan loslaten dan is dit verhaal voor jou.


Verlegen, hoogsensitief maar kleurrijk waren woorden die mij typeerden als meisje en jongvolwassene. Ik had het liefst een rol op de achtergrond, maar stiekem ook weer niet. Mijn verschillende banen bij banken, avontuurlijke reizen en ontmoetingen met veel interessante mensen hebben mij uit mijn schulp doen kruipen. Maar nog steeds liet mijn zelfvertrouwen te wensen en voelde ik mij niet altijd gezien voor wie ik ben.


Door hulp te zoeken vielen de puzzelstukken in elkaar. Het gaf rust en een ontzettend blij gevoel toen ik kon zeggen dit is wie ik ben, dit is waar ik goed in ben, dit is wat ik wil en dit is de omgeving waar ik in gedij. Als mensen daar niets mee kunnen of mij ‘ongrijpbaar’ vinden zoals ik weleens hoor dan is dat hun goed recht, maar ‘it doensn’t rock my boat’. Ik durf mij meer open te stellen en keuzes te maken die goed bij mij passen. En het mooie is dat het lijkt alsof het universum mij meer helpt. Niet altijd in mijn gewenste tempo, maar ik neem mijzelf voor meer te genieten van de reis en niet alleen aan de eindbestemming te denken 😊.


Welke stappen kun je zetten om je uniekheid te onderzoeken:

- Wie ben jij en waar krijg jij energie van? Om hier achter te komen ga je aan de slag met je vitaliteit. Weten hoe het gesteld is met je mentale en fysieke zijn, maar ook in welke omgeving je goed tot je recht komt en wat jouw levensdoel is. Je kunt beginnen door de vitascan van vitalogisch in te vullen (zie op de website vitalogie.nl).

- Weten wat je talenten en drijfveren zijn is essentieel om te weten wat jou uniek maakt. TMA talent management heeft een fantastische analyse hiervoor als je het zelf niet weet.

- Ga in gesprek met iemand die jou goed kent, kan een familelid, vriend of collega zijn, en vraag wat hij of zij bijzonder aan jou vindt. Vraag of diegene de positieve zaken wil benoemen. Je kunt het gelijk doortrekken en ook vragen hoe diegene jouw uitstraling zou omschrijven.

- Wat wil jij uitstralen? Mijn ervaring is dat mensen het makkelijker vinden om dit in beelden vorm te geven dan in woorden. Maak een moodboard. Knip uit bladen of pak beelden van internet en je hoeft je niet te beperken tot mensen en kleding. Beelden van de natuur of van gebouwen of van een interieur zeggen ook veel over wat jij wil uitstralen.

- Visualiseer welke kleuren jou blij maken. Als je het lastig vindt om kleuren voor de geest te halen kijk eerst naar een foto van het kleurenspectrum op internet. De kleuren die jou een blij gevoel geven zijn vaak ook kleuren die bij jou passen en je uniekheid ondersteunen.


Je moet het voelen om te ervaren hoe bevrijdend en rustgevend het is om te weten wie je bent en dit te omarmen en aan de wereld te laten zien. Het is zo mooi dat iedereen uniek is. Wat wil je nog meer dan jouw uniekheid inzetten en hiermee je dromen realiseren. Ik gun het iedereen om zich absolutely fabulous te voelen.
13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ontspanning

De zomervakantie, een tijd om even je voet van het gaspedaal af te halen, te ontspannen en je hoofd en lijf wat rust te gunnen. Vaak worden we er ook toe gedwongen door de warmte, dit jaar zullen we h

Comments


bottom of page