top of page
  • Foto van schrijveriBounceBack

Heb jij scherp wie je echt bent?

Als je weet wie je bent en het leven laat stromen dan presteer je vanzelf.


Psycholoog Lili Jung gaf een prachtig interview aan Fokke Obbema te lezen in de Volkskrant van 19 januari 2023. Een verhaal met als boodschap dat als je scherp krijgt wie je bent en gaat doen waar je gelukkig van wordt en zo het leven laat stromen de prestaties als ‘vanzelf’ komen. Een verhaal naar mijn hart om meerdere redenen.


Ik vind het aangrijpend dat zij, een wijze vrouw van begin 50 die zoveel te brengen heeft, ernstig ziek is. Ik ben zelf 50 en ik heb het idee dat ik het leven pas een beetje begin te begrijpen. Zij kijkt de dood in de ogen. Echter nog meer dan haar ziek zijn valt mij op hoe eerlijk en berustend ze overkomt en tot mooie inzichten is gekomen.


Jung heeft met vallen en opstaan een zoektocht afgelegd om scherp te krijgen wie ze echt is en leerde dingen te doen die ze in de kern leuk vindt zoals tuinieren. Hoe paradoxaal ook toen ze ontdekt had wie ze echt is vond ze het plezier terug in haar baan als psycholoog. Haar passie is om anderen te helpen hun ware zelf te ontdekken. Ze zegt ‘wanneer ik het leven laat stromen, presteer ik vanzelf en hoeft het niet een prestatie te heten’. Een geruststelling voor velen van ons waaronder ikzelf die een ambivalente verhouding hebben met het woord presteren.


Gun jij jezelf de tijd en aandacht om scherp te krijgen wie je echt bent, waar je van geniet en wat jouw passie is? Mocht je nog twijfelen aan wat je dit brengt lees vooral het interview met Jung in de Volkskrant.


Voor het strategiseren van de volgende stap in je carrière of leven en advies op het gebied van vitaliteit, talenten, stijl & kleur merlijn@ibounceback.nl
29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ontspanning

De zomervakantie, een tijd om even je voet van het gaspedaal af te halen, te ontspannen en je hoofd en lijf wat rust te gunnen. Vaak worden we er ook toe gedwongen door de warmte, dit jaar zullen we h

Comentarios


bottom of page