top of page
  • Foto van schrijveriBounceBack

De inspirerende huisschilder!

Een nieuw huis gekocht.

Een schilder- en onderhoudsploeg gezocht.

Spanning en stress.

Nu blijdschap over het proces.


Mijn vriend en ik hebben eind juni een huis gekocht in Den Haag. Een paar maanden geleden zag de wereld er nog anders uit en kwam je vaak in een biedingsoorlog terecht om een mooi huis te bemachtigen, dus toen het ons eindelijk gelukt was waren we meer dan blij. Een spannend avontuur omdat het ons eerste gezamenlijke koophuis is, maar ook omdat het een huis is uit 1918.


Het valt nog mee wat er moet gebeuren vindt vriendlief (lees: weinig tot niets 😊), maar ik houd van kleur in huis en vind dat wat verf en onderhoud wel nodig is.Via familie komen meneer de schilder en zijn schilders ploeg op ons pad. Ik was eerst wat afwachtend omdat ik van nature de kat uit de boom kijk en wat meer moeite heb met los-vaste afspraken zoals gebruikelijk is in de klus branche. Inmiddels ben ik fan van de schilder en zijn mannen en kijk ik er elke keer naar uit om de vorderingen te bewonderen.


Hoe maken zij het verschil? Zij zijn blij met wat ze doen en hoe ze het doen en steken dit niet onder stoelen of banken. Ze leveren kwaliteit, komen met oplossingen voor problemen, steken de mouwen uit, ontzorgen ons en minstens zo belangrijk ze nemen ons mee in het proces. Meneer de schilder vertelt in geuren en kleuren over waarom je beter een plastic regenpijp kunt vervangen door een zinken pijp en waarom we toch beter ook het houtwerk kunnen laten doen. Toch knap dat je bakken meer geld uitgeeft dan gedacht, maar er een blij gevoel over hebt. Inspirerend!


Heb jij zo’n passie voor je werk dat je daardoor voor anderen een inspiratie bent en ze een blij gevoel geeft omdat je mooi werk levert en terecht trots bent?


Doe waar je blij van wordt. Vaak blijkt dat je er dan ook goed in bent. Mensen zullen dit voelen en zien in je uitstraling. Met alle positieve gevolgen van dien. Je bent nooit te oud om blijdschap in je werk na te streven.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ontspanning

De zomervakantie, een tijd om even je voet van het gaspedaal af te halen, te ontspannen en je hoofd en lijf wat rust te gunnen. Vaak worden we er ook toe gedwongen door de warmte, dit jaar zullen we h

Comments


bottom of page