top of page
  • Foto van schrijveriBounceBack

De kracht van verbeelding!

Heeft een nieuw jaar voor jou ook een dubbel gevoel?


Aan de ene kant voelt elk nieuw jaar als een nieuw begin met allerlei wensen en kansen, aan de andere kant gaan mijn emoties alle kanten op en moet ik weer balans vinden en in een flow komen. Wat mij helpt om wat mentale rust te vinden, maar ook om mijn wens voor dit jaar ‘een zetje’ te geven is een visualisatie meditatie. Het verbeelden van een nieuw idee wekt nieuwe energie op door de mentale aantrekkingskracht. Het stimuleert het lichaam om nieuwe ideeën te realiseren en los te komen van bestaande beelden. Een visualisatie meditatie is dus niet alleen een nieuwe situatie inbeelden maar contact leggen met het onbewuste.


Mediteren is de wervelingen in je geest stilleggen bedoeld om rust te brengen in je bestaan. Je observeert je gedachten en gevoelens zonder te oordelen. Visualiseren is een van de vele vormen van mediteren. Het heeft mij geholpen om op verschillende momenten in mijn leven rust te vinden en positief te denken, maar ook om dingen te manifesteren zijnde een nieuwe liefde, andere baan en het loslaten van het gevoel dat ik pas voldoe als ik perfect ben.


Het klinkt wellicht ingewikkeld maar een eerste stap is zo gezet en je komt er vast achter dat je onbewust meer visualiseert dan je denkt. Een paar minuten is al mooi:


- Zoek een rustige plek in huis of in de natuur. Draag makkelijk zittende kleding. Ontspan en haal diep adem.

- Ga zitten met je ogen dicht en focus op je ademhaling. Roep het beeld op van wat je wilt zien gebeuren in je leven en blijf met je ogen dicht gefocust op dit beeld. Breng het beeld tot leven door bijvoorbeeld kleur, geur en geluid in te beelden. Je hebt vast een mooi plaatje in je hoofd. Bij mij brengt het vaak een glimlach op mijn gezicht.

- Als je klaar bent met het beeld dan kom je langzaam terug en haal weer diep adem. Blijf even zitten en geniet van het moment. Ik hoop dat je je nu al energieker en positiever voelt!


Voor het strategiseren van de volgende stap in je carrière of leven en advies op het gebied van vitaliteit, talenten, stijl&kleur merlijn@ibounceback.nl
1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

A spark of joy

Ik vind ‘joy’ een prachtig woord. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht krijg als ik het woord hoor. Het is net iets anders dan geluk. Joy is een gevoel van vreugde dat je krijgt door een ontmoetin

Comments


bottom of page