top of page
  • Foto van schrijveriBounceBack

Een onsje meer lef!

Is lef hebben aangeboren of is het iets wat je kan ontwikkelen en wat je door deze ontwikkeling steeds makkelijker hebt of kan inzetten om jouw dromen te realiseren? Wat denk jij? Ik denk dat het iets is dat de een meer van nature in zich heeft dan de ander, maar dat je zeker meer lef kan ontwikkelen. De sleutel zit in (zelf) vertrouwen. En bouwen aan vertrouwen kan op verschillende manieren.


Ik hoor regelmatig mensen met bewondering zeggen over een ander ‘die durft’ of ‘die heeft echt lef’, maar dat zij dit niet zouden durven vanwege xyz en dan komen er verschillende bezwaren op tafel. Allemaal stemmen in hun hoofd die ze willen beschermen tegen vallen, maar uiteindelijk zijn het maar gedachten. Toen ik de stap naar het ondernemerschap wilde zetten maar nog niet echt durfde heb ik de bezwaren die in mijn hoofd speelden opgeschreven en omschreven wat in het ergste geval kon gebeuren. Hardop deze bezwaren bepraten hielp voor mij om in te zien dat ik ze mijn hoofd groot had gemaakt, maar dat voor allemaal een oplossing was.


Ik ben voor mijzelf begonnen. Echter mijn weg naar het ondernemerschap na 23 jaar loondienst is in stapjes gegaan en mijn vertrouwen moest groeien over de afgelopen 3 jaar. Focus aanbrengen door te weten wat mijn drijfveren en talenten zijn en rust en afstand om mijn creativiteit de ruimte te geven waren de key factoren.


Wellicht niet iedereen zijn ‘ding’, maar ik heb ondervonden dat je droom visualiseren tot bijzondere uitkomsten kan leiden net als je specifieke wens het universum ingooien. Hierbij is het goed je intuïtie te gebruiken en daarvoor is het belangrijk dat het gebied rond je maag zuiver is – de 3de chakra. En laat net de kleur voor de 3de chakra geel zijn. Er zijn allerlei oefeningen om je 3de chakra te zuiveren, maar je kunt beginnen door wat meer geel te dragen. In je kracht door kleur…
1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Afgelopen week hoor ik vaak ‘wat is het vroeg donker’ of ‘wat wordt het weer laat licht’. De herfst is echt aangebroken. Voel jij dat de seizoenswisseling effect heeft op je energie? Ik wel. Een hardn

Je kunt er niet omheen dat roze in alle tinten ‘de kleur’ is deze zomer. En niet alleen bij vrouwen. Barbie heeft impact. Ze was een beetje ingedut maar de recent uitgebrachte film en de overweldigend

bottom of page