top of page
  • Foto van schrijveriBounceBack

Ertussenin!

Je hebt het lef om een verandering aan te gaan in je werk of leven. Je laat het oude achter je en loopt het nieuwe tegemoet. Maar vaak vormt dat nieuwe zich niet in een keer. Tijd, geduld, doorzettingsvermogen wordt van je gevraagd en je hebt soms zo’n onbestendig gevoel of je wel het juiste doet en of iemand op jou staat te wachten. Herken je dit?


Ik ervaar het allemaal sinds ik een half jaar geleden ‘echt’ zelfstandig werd. Ik voel dat ik niets anders wil en kan dan wat ik nu doe en wil niet terug naar het oude, maar ik vind het lastig dat het nieuwe zich niet gelijk vormt. Mijn beginnend ondernemerschap is net als een boemeltrein, met horten en stoten gaat het langzaam vooruit, en soms moet ik een wat langere stop maken op een station. Best wennen als je een sneltrein gewend bent.


Als jij een verandering bent aangegaan of je overweegt het dan is het boek Ertussenin van Moniek Wolters een aanrader. Zij is ervaringsdeskundige en beschrijft in teksten, gedichten en prachtige illustraties van Jing Foon Yu wat het betekent om tussen het oude en nieuwe in te zitten. Het boek is een steun omdat je leest dat de gedachtes en gevoelens die bij zo’n transitie horen normaal zijn. En in positieve zin dat je je creativiteit en het experimenteren juist moet omarmen.


Zij vertelt dat bij een grote verandering in haar leven ze graag een dergelijk boek was tegengekomen. Vandaar dat dit boek is geboren. Fijn om te lezen dat het regelmatig ‘niet weten’ niet betekent dat je zou moeten stoppen en het dus hoort bij het proces😊1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

A spark of joy

Ik vind ‘joy’ een prachtig woord. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht krijg als ik het woord hoor. Het is net iets anders dan geluk. Joy is een gevoel van vreugde dat je krijgt door een ontmoetin

Comments


bottom of page