top of page
  • Foto van schrijveriBounceBack

Keep smiling...

Afgelopen week hoor ik vaak ‘wat is het vroeg donker’ of ‘wat wordt het weer laat licht’. De herfst is echt aangebroken. Voel jij dat de seizoenswisseling effect heeft op je energie? Ik wel. Een hardnekkige verkoudheid opgelopen na een tripje met vriendinnen naar Nice helpt niet, maar sowieso voel ik het seizoenseffect in mijn lijf. Weinig energie en minder inspiratie. De herfst lijkt je meer naar binnen te laten keren. Hierbij wat tips die mij helpen:

✅Blijven bewegen. Rustig wandelen in het bos doet mij goed. Meer dan de pittige krachttraining die ik gisteren gedaan heb en waarbij ik dacht ‘vandaag voel ik mij ook echt 51’ 😊

✅Warmere gerechten eten zoals een heerlijke soep of een kruidige curry. Internet geeft je een miljoen ideeen. Denk aan het toevoegen van kruiden zoals kurkuma, koriander of basilicum.

✅Structuur in de dag. Een ochtendritueel werkt voor mij goed. Op hetzelfde tijdstip opstaan en een zelfde ritueel doen. Opstaan op hetzelfde tijdstip, kop thee drinken, douchen, ontbijten, dagintentie opschrijven, aan de slag. Maak een ritueel wat bij jou past. Een avondritueel is ook mooi. En kies gedurende de dag bewust waar jij je energie aan spendeert.

✅Warm blijven. Overdag is het best aardig weer en redelijk warm nog. Aan de randen van de dag is het beduidend kouder. Zorg dat je warm blijft liefst in natuurlijke materialen.

✅Kleuren en kleding dragen waar je blij van wordt. Je boft als je een herfst kleurtype bent want dit seizoen heeft de meest prachtige herfstkleuren zijnde gedempte tinten geel, rood, oranje, groen en paars die prachtig en gerafineerd te combineren zijn. Kies die kleuren waar je je geweldig in voelt en voel je gelijk energieker en blijer.


Vitaliteit gaat o.a. over waar jij energie van krijgt en waar niet, zowel fysiek, mentaal als zingeving. Mooi om dit in beeld te krijgen als onderdeel van een lifecoaching traject. Dan volgt als vanzelf een plan hoe jij je energie en levensvreugde gaat verhogen. merlijn@ibounceback.nL

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ontspanning

De zomervakantie, een tijd om even je voet van het gaspedaal af te halen, te ontspannen en je hoofd en lijf wat rust te gunnen. Vaak worden we er ook toe gedwongen door de warmte, dit jaar zullen we h

Comments


bottom of page