top of page
  • Foto van schrijveriBounceBack

Kleurenpsychologie: boost je energie met herfstkleuren!

De herfst is een prachtige tijd van het jaar. De bomen en planten veranderen van kleur en tinten groen veranderen in okergeel, paars, oranje, bruin en schakeringen van rood. Kleuren waar ik blij van word. Ze geven mij een warm gevoel en staan voor knusheid, gezelligheid en vrolijkheid. Dit terwijl ik vaak een energiedip heb aan het begin van de herfst. Deze energiedip probeer ik te overwinnen door warmer te eten, soepen bijvoorbeeld, en warme drankjes te drinken zoals gemberthee en flat white, te wandelen in het bos, mooie muziek te luisteren en gezelligheid op te zoeken bij familie en vrienden. En bewust bepaalde kleuren en kleding dragen.


De herfstkleuren die ik graag draag geven mij een goed gevoel over mijzelf en geven mij daardoor al een energieboost. En dit jaar blijf ik een aantal sprankelende zomerse kleuren dragen. Denk aan neon geel en-roze en smaragd groen. De seizoenen lijken wat temperatuur betreft steeds meer op elkaar, dus dan is het ook makkelijker om kleren uit andere seizoenen toe te voegen aan onze herfstgarderobe. Hoeven we gelijk ook minder te kopen. Is mooi meegenomen zowel voor de portemonnee als voor het milieu.


Geef je energie een boost met herfstkleuren:


- Het allerbelangrijkst is dat je een blij gevoel krijgt van wat je draagt en de kleuren die je aantrekt. Dat sprongetje in je hart waar omruimgoeroe Marie Kondo over spreekt zou je ook moeten voelen met je kleuren en kleding. Je ziet het als iemand zich lekker voelt in haar outfit met alle positieve gevolgen van dien.

- Als je neigt naar grijs, zwart of donkerblauw in de herfst maar je vindt het wat saai en bent niet blij als je naar jezelf kijkt in de spiegel dan kun je redelijk makkelijk wat tweeks aanbrengen zonder alles nieuw te moeten kopen. Een roze bloes is prachtig met grijs. Een jasje met pailleten is top met zwart en kun je prima overdag dragen. Geel is geweldig met donkerblauw. Ook een broche, ketting of statement ring kan wonderen doen.

- Bruin wordt vaak onderschat vind ik en heeft vele dimensies van terra tot roestbruin tot donkerbruin. Als je het een lastige kleur vindt kijk dan naar een print bijvoorbeeld een panther. Een sjaal of cross-over tas in een dergelijke print maakt blij en past bij veel meer dan je denkt.

- Wist je dat alle kleuren een energetisch verhaal hebben? Geel gaat bijvoorbeeld over de kracht van verbindingen ook met het leven. Leuk om stil te staan bij wat voor gevoel een kleur je geeft. En waarom je de ene kleur wel draagt en de andere niet.1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

A spark of joy

Ik vind ‘joy’ een prachtig woord. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht krijg als ik het woord hoor. Het is net iets anders dan geluk. Joy is een gevoel van vreugde dat je krijgt door een ontmoetin

Commentaires


bottom of page