top of page
  • Foto van schrijveriBounceBack

The only way is up?

Mooi dat minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf vindt dat er een einde moet komen aan het streven in Nederland om iedereen zo hoog mogelijk op te leiden. Het interview met hem hierover staat in de Volkskrant van 6 januari 2023. Het land staat te springen om goed opgeleide vakmensen. De huidige prestatiedruk en streven naar hoger geeft ook spanning en stress bij de academische opleidingen vooral bij mensen die daar misschien niet helemaal op hun plek zijn. Deze mentaliteit zie je ook bij bedrijven. Hoger en meer is de gebruikelijke gang van zaken. Niks mis mee als het bij je past. Maar wat als het niet bij je past?


Is het niet voor mensen als ook voor bedrijven beter als hun medewerkers werk doen dat bij hun talenten en drijfveren past? Hier wordt je niet alleen als mens gelukkiger van uiteindelijk zijn de prestaties ook beter. Alles gaat beter als je jezelf kunt zijn. Ik heb zelf ondervonden hoe lastig het is om werk achter je te laten wat eigenlijk best ok is en goed betaalt, maar uiteindelijk niet meer bij mij paste. Inzicht in mijn talenten en drijfveren heeft mij geholpen om verandering aan te brengen in mijn leven met meer geluk tot gevolg.


TMA talenten analyse is een mooie methode om je talenten en drijfveren concreet te krijgen. Gun jezelf dit inzicht als jij toe bent aan verandering en wat anders wilt dan de voor de hand liggende stap in je huidige werk.


Voor het strategiseren van de volgende stap in je carrière of leven en advies op het gebied van vitaliteit, talenten, stijl & kleur merlijn@ibounceback.nl
4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De aaibare manager

Van de week bij een netwerklunch had onze voorzitter een prachtig zacht roomwitte trui aan. Je weet wel zo een waar je gelijk aan wil zitten. Nou dat deed ik dus ook. Ik aaide haar over haar arm en ik

Rebel with a cause

Wil je veranderen wat niet werkt? Laat de rebel in jou zien. “Ik voel dat ik vastzit binnen deze sector waar ik steeds tegen dezelfde issues aanloop, ik weinig invloed heb en ik mijzelf moet conformer

Comments


bottom of page