top of page
  • Foto van schrijveriBounceBack

Vertragen... de mooiste dingen in het leven hebben soms tijd nodig

Herken jij dat gevoel van ongeduld dat je liefst wil dat alles vandaag gebeurt? Ik word regelmatig op de proef gesteld omdat 'duwenduwen om resultaat te boeken',boeken waar ik de neiging toe heb, vaak niet werkt. vaak niet werkt. Ik leer mij over te geven aan het proces en vertrouwen te hebben dat het goed komt. Dat geldt nu voor mijn bedrijf, maar was ook zo voor het veroveren van mijn grote liefde waar 10 jaar overheen ging (!) en voor uberhaupt weten wat ‘het roer omgooien’ voor mij betekende.


Ruimte nemen, zowel mentaal als fysiek, en vertragen, zijn in al deze mijlpalen, want zo voelen ze, heel belangrijk geweest. De natuur helpt mij om te vertragen en tot inzichten te komen. Wist jij dat, omdat de natuur geen rechte lijnen kent, je creativiteit gestimuleerd wordt? Los van het feit wat de frisse lucht, mooie dieren en -planten, geluiden en prachtige kleuren voor je gemoedstoestand doen.


Wij hebben de wandelvakantie ontdekt en zijn begonnen aan het lopen van het Pieterpad. Beginnend bij Pieterburen hebben wij twee etappes gelopen. Bij elkaar 40 km in 2 dagen. Ik heb vele uithoeken van de wereld gezien, maar heb nu ook Winsum en Groningen ontdekt. En wat is het wandelen in Nederland leuk. Ontspannen, gezellig, rustig, inspirerend en energie-gevend. We zijn niet eens 3 dagen van huis weggeweest en het voelde als een week. Ik voel mij fit en opgeruimd, mentaal en fysiek sterk. Wat wil je nog meer?


Wij zijn in ieder geval verkocht en gaan het Pieterpad verder lopen in de verschillende seizoenen. Wel iets meer lange afstanden trainen en nog comfortabelere wandelschoenen kopen, maar dan zijn we helemaal klaar voor de volgende etappes. Wanneer ga jij wandelen in de natuur?
1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De aaibare manager

Van de week bij een netwerklunch had onze voorzitter een prachtig zacht roomwitte trui aan. Je weet wel zo een waar je gelijk aan wil zitten. Nou dat deed ik dus ook. Ik aaide haar over haar arm en ik

Rebel with a cause

Wil je veranderen wat niet werkt? Laat de rebel in jou zien. “Ik voel dat ik vastzit binnen deze sector waar ik steeds tegen dezelfde issues aanloop, ik weinig invloed heb en ik mijzelf moet conformer

Ja, ik wil

Elk plan dat de moeite waard is kost tijd en vergt opoffering. Herken je dat? De vraag is hoeveel ben je bereid op te offeren? Ik ben lang vrijgezel geweest en overwegend gelukkig. Fijne familie en vr

bottom of page